Working Spirit Foundation zorgt voor drinkwater in Bembisi

In grote delen van Afrika is schoon drinkwater een groot probleem. De Bembisi gemeenschap in Ghana is hierop geen uitzondering. De 858 inwoners halen het water uit vervuild open water van een stuwdammetje. De gemeenschap is moeilijk te bereiken en de ontwikkeling van de gemeenschap wordt door het gebrek aan water enorm geremd.

Met onze donatie aan FloorGhana gaan wij daar verandering in brengen. Door middel van het aanleggen van een waterpomp gaan we de gemeenschap toegang geven tot schoon water. Een project wat volledig door onze Foundation wordt gefinancierd.

De effecten van schoon drinkwater

Dit heeft een positief effect op de gezondheid van de gemeenschap, omdat de mensen minder last van water gedragen ziekten hebben door het drinken van vervuild water. Tevens biedt het kinderen, maar vooral meisjes, de kans om naar school te gaan en daarmee hun toekomstperspectief te vergroten. Voor vrouwen wordt de mogelijkheid gecreëerd om meer tijd te kunnen spenderen aan het ontwikkelen van economische activiteiten om het inkomen van het gezin en hun eigen onafhankelijkheid te vergroten.

De komst van een dergelijk watersysteem heeft eveneens impact op de agrarische activiteiten van de gemeenschap. Omdat ze nu ook gedurende de droge periode van het jaar toegang hebben tot water zal er een grote toename zijn in de te verbouwen gewassen.

Project is gestart

De afgelopen week zijn de eerste werkzaamheden gestart. Er is een “Geophysics Survey” uitgevoerd. Met dit onderzoek worden de eigenschappen van de lagen onder het terreinoppervlak in kaart gebracht zodat de beste locatie voor de pomp kan worden gekozen.

Wij worden op de hoogte gehouden van de werkzaamheden en zullen de updates met je delen.